آیا سفر با هواپیما عامل انتقال کرونا محسوب می شود؟
”مهمانداران هواپیما باید در تمام مراحل پذیرایی از مسافران از دستکش استفاده کنند. در صورت کثیف یا پاره شدن آن را دور بیندازند. همچنین مهمانداران باید در تمام طول پرواز ماسک داشته باشند.“ این متن، بخشی از شیوهنامه ۳۳ صفحهای است که در وب سایت سازمان هواپیمایی کشور منتشر شده است. شرکتهای هواپیمایی برای جلوگیری از شیوع کرونا در هواپیما موظف به اجرای این شیوه نامه هستند. به مسافران هواپیما توصیه می شود در طول مسافرت خود دقیقا به راهنمایی های مهمانداران توجه کنند. آنها می بایست نکات بهداشتی را رعایت نمایند تا سفری ایمن و توام با سلامتی داشته باشند.
قطعا با رعایت نکات بهداشتی، هیچ استرسی بابت سفر با هواپیما به آنها وارد نخواهد شد. روشن است که هم سلامت مسافران هواپیما مهم است و هم سلامت خدمه پرواز. به ویژه خدمه پرواز که مدت زیادی در رفت و آمدهای داخلی یا بین المللی هستند، نیاز به مراقبت بیشتری دارند. آنها با تکیه بر آموزش های دقیق، سعی می کنند بهترین شرایط را در هواپیما ایجاد کنند. اما در این میان، همکاری نزدیک مسافران هواپیما بیش از پیش، نیاز خواهد بود. با وجود بروز برخی مشکلات، می توان با صبوری این مشکل را پشت سر گذاشت.
شیوه نامه سفر ایمن با هواپیما دقیقا چه می گوید؟
همچنین در این شیوهنامه درباره غربالگری مسافران، جلوگیری از پرواز افراد مشکوک به کرونا و رعایت فاصله اجتماعی، یک متر اعلام شده است. برخی از مسافران از اینکه در فرودگاه تبسنجی نمیشوند ابراز نگرانی کردند. آنها این را نشانه بیتوجهی سازمان هواپیمایی میدانند. اما به گفته سخنگوی سازمان هواپیمایی کشور، فرودگاهها مجهز به دستگاه حرارتسنج است و غربالگری در بدو ورود هر مسافر به فرودگاه انجام میشود. رعایت فاصله اجتماعی این روزها بخشی از مسئولیتهای فردی هر شهروند است.
طبیعتا هر چقدر نکات بهداشتی بیشتر رعایت شود، ایمنی مسافران افزایش خواهد یافت. و چنانچه بخواهیم مسافرت های ایمن و بی خطری داشته باشیم، کافی است نکاتی ساده را رعایت کنیم. هیچکس از محدودیت های ایجاد شده در اثر پاندمی کرونا خوشحال نیست. کسب و کارهای بسیار زیادی زیان دیده اند. بسیاری از این زیان ها درست به خاطر کاهش مسافرت ها بوده است. بنابراین هرچه مسافرت های بین المللی زودتر به حالت عادی خود برگردد، زندگی ریتم بهتری خواهد داشت.
وضعیت زیرساخت ها چگونه باید باشد؟
اما زیرساختهای لازم برای این شرایط هم باید فراهم باشد. طبق اعلام سازمان هواپیمایی کشور، اگر مسافران شاهد بیتوجهی شرکتهای هواپیمایی به پروتکلهای بهداشتی کرونا بودند می توانند مراتب را اعلام کنند. اطلاعرسانی به روابطعمومی شرکت هواپیمایی یا مراجعه به سایت سازمان هواپیمایی، راه های پیگیری این موضوع هستند. به نظر میرسد بازگشایی مشاغل که برای رهایی از تشدید بحران اقتصادی انجام شده، باعث عادی شدن یا حتی همزیستی مردم با کرونا شده است. با این حال بیتوجهی به رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی خدمه شرکتهای هوایی میتواند چرخ شیوع کرونا را تندتر بچرخاند.